Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag11jan201909:00

Natuurtocht -> Spa

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag (11 jan.) gaan we wandelen vanuit Spa. We lopen wandeling 680 van de Wandelgids Zuid Limburg. Afstand 13,5 KM. 

Vertrek Margraten 09 uur. Vertrek Spa om 10 uur. Vertrekpunt: Villa Spa, Rue de le Sauvenière 111. Parkeren: net na de Villa Spa rechtsaf rijden en parkeer aan de achterkant van de villa in de Avenue Camille Bellenger. Wil je deenemen of heb je belangstelling -> stuur een berichtje aan Jo.

Op slechts 40 min. autorijden van de grens bij Eijsden ligt midden in de Ardennen de bekende bronplaats Spa. Deze Ardennentocht bestaat uit 2 verschillende helften. De eerste helft wandelt u over avontuurlijke paadjes langs kabbelende bergbeekjes. U passeert talloze bruggetjes en wat schuilhutten. Ook passeert u 2 restaurants.

De tweede helft is panoramisch en u loopt over veldweggetjes met mooie uitzichten rond het dorp Creppe. Het laatste stukje passeert u enkele fraaie Ardense villa’s. Neem ook zelf proviand mee, er staan genoeg zitbanken onderweg. Deze route is voor iedereen goed te doen die goed ter been is. 

 

 

Algemene informatie

vrijdag 11 januari 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Parkeerplaats Multimate, Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image