Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag02jun201709:00

Natuurtocht -> Sophienhöhe (D)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Deze vrijdag gaat onze natuurtocht naar de Sophienhohe (Dtsl).

De Sophienhohe is een stortberg van de Firma Rheinbraun, horende bij de ernaast gelegen bruinkoolgroeve waar jaarlijks 40 miljoen ton bruinkool wordt gewonnen. (Google eens bruinkool en toekomst). Er is veel flora en panorama te verwachten! 

Carpool - 9.00 uur Multimate Margraten - 9.15 uur parkeerplaats bij Baneheide .

We rijden via Aken over de A4, richting Keulen. We moeten door Hambach rijden, aan het eind van de grosse Forststrasse, daar is de parkeerplaats voor de Sophienhohe   Laat even weten als je meegaat en meldt erbij wie, waar, met of zonder auto.  Wordt mooi![[{"attributes":{},"fields":{}}]] Mail  Joost.

 

Algemene informatie

vrijdag 2 juni 2017 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Aan de Fremme
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image