Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag08mrt201909:00

Natuurtocht -> Solwaster

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag gaan we naar Solwaster. Wat informatie:

De route is 14 KM lang en loopt door open terrein en bossen. Het hoogteverschil is om en nabij de 200 meter. De Vecquée of de weg van de bisschop is een 6 KM lange kaarsrechte oude Romeinse weg door het hoogveen. De zeshoekige grensstenen langs de weg, opgericht in 1939, belichaamden de grens die in 1830 tussen België en Pruisen was opgesteld. Langs de weg Rhus bevindt zich een Engels en een Amerikaans gedenkteken van de 2de wereldoorlog. Het Engelse gedenkteken geeft de locatie aan waar op 29 juni 1943 een Engels vliegtuig explodeerde. Bij het Amerikaanse gedenkteken (Gayetai) strortte op 6 april 1945 een Amerikaans vliegtuig neer.

Vertrek Multimate 9 uur. Vertrek wandeling 9u45 vanaf de p-plaats voorbij de Salle de la Jeunesse in Solwaster (Google geeft geen naam aan de straat, Openstreetmap zegt: Chemin de la Frise. Het is bij de kerk linksaf ".

Geef even door dat je graag mee wilt stappen maar ook op welk punt we wilt aansluiten bij de groep. Het is soms even puzzelen hoe we handig en efficiënt onze auto's vullen (carpoolen). --> jo-seegers@home.nl

 

 

Algemene informatie

vrijdag 8 maart 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image