Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag28dec201809:00

Natuurtocht -> Saint Jean-Sart

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

We gaan voetspoor 234 vanuit Saint Jean-Sart lopen. Geen angst, deze 14 km lange rondwandeling, die uiteraard ook ingekort kan worden, is geen survivaltocht. We beginnen bij de hooggelegen kerk van Saint-Jean-Sart en komen, ook via de korte route, bij de observatiekazemat MN 18, bij de voormalige abdij Val-Dieu met de Engelse Landschapstuin en bij Aux Berges de la Bel.

Wandelen wij met open oog over de Waals-Limburgse taalgrens, dan zien we de rijkdom van het architecturale erfgoed, de getuigen van een rijke geschiedenis en ontdekken een stukje van het verleden. We worden helaas ook geconfronteerd met kazematten, waar 70 jaar geleden soldaten weerstand boden en sommigen het niet overleefden. Mogelijk proeven wij ambachtelijke producten van de Waalse landbouw en hopen dat de boeren de EU-crisis overleven. Helaas hebben sommige mooie voetpaden het niet overleefd. 

Vertrek Multimate om 9 uur. Voor vervoer graag even melden. Vertrek Saint Jean-Sart om 9u30. Parkeren in de buurt van de kerk. Geef even een seintje (mail) als je deze vrijdag graag mee wilt stappen en geef gelijk aan vanaf welke plek je wilt aansluiten -> Jo.

 

 

Algemene informatie

vrijdag 28 december 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Parkeerplaats Multimate, Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image