Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag21feb202009:00

Natuurtocht -> Roëtgen

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Vrijdag 21 februari gaan we naar Roetgen. Vertrek Margraten om 9 uur. Vertrek Roetgen om 10 uur. Navigatie: Bäckerei und Caféhaus Heidbüchel, Bundesstrasse 43, Roetgen

Parkeren: Naast het café is een parkeerplaats maar u kunt ook in de straat parkeren (Jennepeterstraβe). Tegenover het startpunt ligt een Aldi supermarkt met grote parkeerplaats. 

Ten zuid-oosten van Aken ligt aan de rand van de Eifel de plaats Roetgen. Dit is een gemakkelijke wandeling om eens kennis te maken met het mooie Nationaal Park Eifel. U wandelt eerst over een rustige weggetje langs de Vesdre/Weser die hier nog klein is en dan volgt u een avontuurlijk paadje langs deze bergbeek. U klimt een boshelling omhoog en dan doorkruist u Roetgen. Dan volgt u weer geruime tijd een mooi voetpad langs een beekje en dan heeft u een mooi uitzicht op de Dreilägerbachtalsperre.

Na 10 km passeert u een leuk vennetje met zitbank voor een pauze en wandelt u langs een mooi heidegebied en over knuppelpaadjes door Naturschutzgebiet Struffelt. Beneden aan de stuwdam volgt u een leuk voetpaadje terug naar het dorp en café waar u kunt afsluiten met Kaffee und Kuchen. Neem voor onderweg zelf proviand mee. In de route zitten geen echte steile klimmen maar wel een steile afdaling waarbij een stok handig is.

 

Algemene informatie

vrijdag 21 februari 2020 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image