Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag06sep201909:00

Natuurtocht -> Regio Eupen

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Vrijdag (06 sept.) gaan we het Brackvenn, het Allgemeines Venn en het Imgenbroicher Venn verkennen. We volgen Voetspoor 306 uit de Natuurgids. 

De wandeling vertrekt om 10 uur op Parkplatz Grenzweg aan het eind van de Monschauerstrasse (N67) tussen Eupen en Mützenich (aan de rechterkant). Dat is net voor de grens met Duitsland. Vertrek in Margraten (Multimate/Hubo, aan de Fremme 50) om 09.00 uur. Graag even aanmelden i.v.m. carpoolen. -> Jo-Seegers@home.nl

Wat informatie: Deze ca. 15 kilometer lange wandeling voert ons over knuppelpaden en graswegen door het Brack Venn, Allgemeines Venn en Imgenbroicher Venn. Het is een venenwandeling waar genoten kan worden van weidse uitzichten over het typische venenlandschap. Ook een paar asfaltwegen moeten genomen worden, maar ook lopend over deze wegen is het genieten van het uitzicht over de venen. De wandeling is niet zwaar, er is weinig hoogteverschil, maar in een natte periode zijn stevige schoenen zeker aan te bevelen.

 

 

Algemene informatie

vrijdag 6 september 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo/Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image