Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag03mei201909:00

Natuurtocht -> Nidrum

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag gaan we naar Nidrum. We lopen Voetspoor 211. Afstand: 17 KM. Vertrek Hubo Margraten: 9 uurVertrek in Nidrum bij de kerk om 10u15Navigatie: Kirchstrasse Nidrum. Bij de kerk is voldoende parkeerplaats. Denk aan een mail aan Jo.

Over de tocht: Nidrum is een mooi klein dorpje, horende bij de gemeente Bütgenbach, gelegen tussen de meer bekende dorpen Elsenborn en Bütgenbach. Deze zeer afwisselende wandeling voert ons door het dal van de rivier de Warche en over de heuvels met zijn bossen en weilanden naar de rand van het militaire kamp Elsenborn. Het is een golvend landschap waar we doorheen lopen met vaak onverwachte mooie vergezichten. Ondanks het golvende karakter is de wandeling niet zwaar te noemen. Bij regenweer kan het plaatselijk behoorlijk modderig zijn, stevig schoeisel is daarom zeker aan te bevelen. 

 

 

Algemene informatie

vrijdag 3 mei 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo (Multimate)
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image