Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag21sep201809:00

Natuurtocht -> Nederweert

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag gaan we naar Nederweert. We lopen Voetspoor 299. Het is vlakke wandeling.

De wandeling rond de vennen van De Banen, Sarsven, Kwegt en Schoolkuilen is ca. 15 km lang en kan ingekort worden tot ca. 9 km. Weert en Nederweert zijn gelegen op een horst omgeven door een laag gebied van moerassen en peelvennen. Ten oosten en ten zuiden van Nederweert zijn de peelvennen tussen 1992 en 2017 door het Limburgs landschap hersteld. Tevens heeft er een herinrichting van de omgeving plaatsgevonden waarbij beken verlegd zijn en nieuwe natuur- en landbouwgebieden zijn ingericht. Door de bijzondere flora en fauna is het vennengebied een van de pareltjes in het Midden-Limburgse landschap.

Vertrek om 9 uur bij de MultimateVertrek van de tocht om 10 uur. Het vertrekpunt is de dagcamping De Houtsberg, Banendijk 2a, 6034 ST (?) te Nederweert-Eind. Te bereiken via de verbindingsweg tussen Nederweert-Eind en Leveroy. Verrekijker niet vergeten!

Aub. aanmelden bij Jo.

 

Algemene informatie

vrijdag 21 september 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Parkeerplaats Multimate, Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image