Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag23aug201909:00

Natuurtocht -> Luik

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Op verzoek gaan we deze vrijdag naar Luik en lopen de tocht van 4 september 2015 nog een keer. Jean weet niet meer waar hij de route vandaan had, maar ik heb de GPX en het verslag van jou. 

We vertrekken om 9u30 vanaf de Quai de Barbou. Dat is een paar honderd meter van de Boulevard de la Constitution en maakt onderdeel uit van de route door Luik naar Luxemburg. Parkeren aan de linkerkant van de weg tussen de bomen ter hoogte van het Shell tankstation (aan de rechterkant). Even in de gaten houden dat je nog een parkeerplaats vindt. Anders moet je gaan zoeken. Vertrek vanuit Mariadorp om 9u15, vanuit Margraten 9 uur. Graag wel even aanmelden -> jo-seegers@home.nl

We gaan via de vrijdagse rommelmarkt door het centrum en dan naar boven naar de citadel. Na de citadel bezoeken we een café. Boven lopen we afwisselend door woonwijkjes, landelijk terrein en over terrils. Op het eind van de tocht is er ook een café. De deelnemers vorige keer vonden het een heel speciale tocht.

 

 

Algemene informatie

vrijdag 23 augustus 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo/Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image