Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag15jun201809:00

Natuurtocht -> La Reid (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Komende vrijdag (15 juni) gaan we weer naar La Reid, maar lopen nu Voetspoor 251. Lengte ongeveer 15 KM. Deze wandeling is ooit (jaren geleden) al eerder gelopen.

We stappen door een geaccidenteerd terrein naar het "Fenêtre de Theux" of, op zijn Nederlands, het "Venster van Theux", een geologische depressie of verzakking in het landschap. De wandeling wordt gekenmerkt door zijn afwisselend karakter en zijn vele prachtige vergezichten. Bij regenweer kan het op enkele plaatsen behoorlijk modderig zijn. Stevige schoenen zijn zeker aan te bevelen. 

Zoals gebruikelijk: Verzamelen om 09.00 uur bij de Multimate (aan de Fremme 50 te Margraten). Voor mensen, die absoluut zelf willen rijden: Place du Marais, La Reid. Vertrek in La Reid om 09.45 uur.

Algemene informatie

vrijdag 15 juni 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image