Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag23mrt201809:00

Natuurtocht -> La Reid (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag gaan we wandelen vanuit La Reid (Voetspoor 262). Hier heeft de groep al eens gelopen, maar dat is al enkel jaren geleden. 

Deze ca. 15 kilometer lange wandeling voert ons langs een aantal markante plekken rondom het Ardense plaatsje La Reid. Het kasteel van Le Haut Marais met zijn prachtige Charmille de Porallee, het prille begin van de Ninglinspo, het idyllische gehucht Vert Buisson en het monument Le Maquisard, zijn plekken waar deze wandeling ons langs voert. We kunnen verder genieten van vele weidse uitzichten en machtige bossen. De wandeling kent in het begin een pittige helling maar als we eenmaal boven zijn verloopt het overige deel van de tocht vrij geleidelijk. Bij regenweer kan het op enkele plaatsen behoorlijk modderig zijn. Stevige schoenen zijn zeker aan te bevelen.  Aanmelden is heel handig -> Jo.

Verzamelen Multimate te Margraten (Aan de Fremme 50): 9.00 uur. Voor mensen, die absoluut zelf willen rijden (ca. 45 km. vanuit Margraten): Place du Marais, La Reid. Vertrek in La Reid om 9.45 uur.

 

Algemene informatie

vrijdag 23 maart 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image