Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag04okt201909:00

Natuurtocht -> Holset

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> margriet.bijvoet@telfort.nl

                                                    -o-o-o-

De Panoramawandeling (Voetspoor 305) vanuit Holset is circa 15 km en kan eventueel ingekort worden tot ongeveer 11 km. 
We maken van de wandeling een natuurtocht die ons vanuit het pittoreske dorpje Holset door het Holsetterbosch, Malenbosch en het Schimperbosch naar de voormalige grenspost Wolhaag voert. 
Via weidepaden lopen we door diverse kleine natuurgebieden met vergezichten, naar het buurtschap Wolfhaag en een extra lus door de weilanden richting Vaals. 
Het laatste stuk loopt door het Malens- en Holsetterbosch terug naar het beginpunt. Na regenweer kan het zeker in de natuurgebieden behoorlijk drassig zijn.

In Holset kunnen we uitrusten en nagenieten met een drankje in de Herberg of Stroopstokerij.

Verzamelen:
9.00 uur        Aan de Fremme 50, Margraten
9.30 uur        P-plaats achter de kerk in Holset (Holset 48, 6295 NC Lemiers).

De groep wil eens een keer door een vrouw geleid worden zodat Jo deze keer zijn aandacht op andere zaken kan richten. Vandaar de oproep:
Geef aan bij de aanmelding naar welk verzamelpunt je komt bij Margriet want zij coördineert deze keer het carpoolen, enz.  -> margriet.bijvoet@telfort.nl

 

 

Algemene informatie

vrijdag 4 oktober 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo (voorheen Multimate)
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image