Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag14jun201909:00

Natuurtocht -> Hergenrath (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag gaan we naar Hergenrath en lopen dan wandeling 1069 (zie: https://wandelgidszuidlimburg.com/wp/1069-2/). Afstand 14,6 KM. 

Net ten zuiden van Aken ligt vlak over de Belgische grens in de Oostkantons (Duitssprekend) het plaatsje Hergenrath, behorende bij de gemeente Kelmis/La Calamine. Tijdens deze heuvelachtige, panoramische,afwisselende en zeer verrassende wandeling wandelt u door weilanden naar een mooie visvijver. Dan loopt u omhoog naar de rand van het Preusbos. Via mooi pad langs de spoorlijn komt u in het Geuldal waar u een prachtig stuk langs de meanderende Geul loopt. U komt in Kelmis en loopt dan door de weilanden omhoog. U passeert de Burg Eyneburg en loopt verder door weilanden en langs bosranden naar een prachtige paardenfokkerij. Via verrassende  paadjes komt u weer bij het café met terras en kinderboerderij. Het is een avontuurlijke wandeling met prachtige uitzichten. In de zomer kunnen hier en daar brandnetels staan. Neem zelf genoeg proviand mee. 

Startpunt: Tierhof Alte Kirche, Altenbergerstrasse 20, Hergenrath –Kelmis.  (Navigatie werkt niet altijd, rijd dan nog ca 500m door tot u links van de weg het café ziet liggen en rechts huisnr. 33. Rechts van de weg zijn parkeervakken). Bij de Tierhof Alte Kirche is een café.

Vertrek Hubo Margraten: 9 uur. Vertrek Hergenrath 9u30. Aanmelden graag i.v.m. het vervoer --> jo-seegers@home.nl

 

Algemene informatie

vrijdag 14 juni 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo/Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image