Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag30jun201709:00

Natuurtocht -> Groot-Loon (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

We gaan op deze laatste (vrij)dag van juni struinen met veel aandacht voor flora, fauna en landschap. 

We reizen naar de Haspengouw en vertrekken vanuit Groot-Loon (net onder Borgloon), bij de Sint Servaeshoeve, Grootloonstraat 101 (dichtbij de St. Servaeskerk). Dat is vanuit Margraten een rit van ca. 40 km. De Haspengouw is een oude landbouwstreek met grote boomgaarden en bossen op de heuvels. Er wordt flink getimmerd aan natuurontwikkeling en het samengaan van natuur en landbouw.  

Carpool om 9.00 uur bij de Multimate te Margraten. Laat Joost even weten of je meegaat en of je wel of niet naar de carpoolplek komt. Verplichte aanmelding als je meegaat, zeker omdat ik (Joost) deze vrijdag geen auto heb.  Jimi en ik kunnen met een andere auto mee rijden. 

Om heen en weer rijden te vermijden is het handig als de Maasdallers binnen de groep onder elkaar even afspreken, we zullen denk ik rond 9.30/9.45 uur in Groot-Loon kunnen starten.

 

Algemene informatie

vrijdag 30 juni 2017 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image