Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag29nov201909:00

Natuurtocht -> Geleen

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Voor de Natuurtocht van 29 nov 2019 is de keuze gevallen op een wandeling Van Olaf Op den kamp uit het boekje “Langs mijnen en groeven”. Wandeling nr. 7 gaat door het dal van de Geleenbeek, langs akkers en boomgaarden, door Sweikhuizen en het Stammender -en het Danikerbos. We zien restanten van het Zuid-Limburgse mijnverleden in een afwisselende natuuromgeving.

De wandeling van 10 km wordt uitgebreid van een extra lus van circa 6-7 km met routes van “Schitterend Schinnen”.

Verzamelpunt indien gewenst: 9.00 uur p-plaats Hubo (voorheen Multimate), Aan de Fremme 50 te Margraten. Verzamel- en startpunt: 9.45 uur bij de Biesenhof, Biesenweg 1, 6164 RB Geleen.

Meld je voor deze keer aan bij Margriet en laat weten naar welk verzamelpunt je komt voor het regelen van een verantwoord vervoer (carpool) naar Geleen. Bellen mag ook: 06 - 16 543 897.

 

Algemene informatie

vrijdag 29 november 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo/Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image