Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag20apr201809:00

Natuurtocht -> Epen en het Geuldal

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Natuurtocht 'Het Bovenste Bosch' op vrijdag 20 april. We wandelen 'In de voetsporen van Eli Heimans' door het zuidelijke Geuldal. De wandelroute loopt vanuit Epen door het fraaie Geuldal en via weilanden en hellingbossen naar het mooie Gulpdal. Vandaar klimmen we stevig omhoog naar Eperheide. Dan door holle wegen terug naar Epen (16 km). Naar verwachting zal de lente zich goed zichtbaar manifesteren en kunnen we genieten van een mooie tocht met weidse vergezichten.

Vertrek om 09.00 uur bij Multimate (Aan de Fremme 50 te Margraten). Het startpunt (09.30 uur) van de wandeling is bij Hotel Geuldal (Wilhelminastraat 21 in Epen), waar Eli Heimans tussen 1900 en 1911 vaak logeerde. Parkeren kan op een pleintje bij de Schoolstraat of op het Patronaatsplein iets verderop. Vergeet niet om even een berichtje te sturen naar Jos ( of via 06-130 21 760) dat je graag wilt mee stappen en geef ook aan vanaf welke plek: Margraten of vanaf Epen (joshamerlinck@hotmail.com / 0613021760). Jos neemt vandaag de taken over van de verhinderde Jo.

Algemene informatie

vrijdag 20 april 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image