Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag28jun201909:00

Natuurtocht -> Entenpful (Aken)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Deze  vrijdag volgen we voetspoor 263 te lopen (suggestie van Jos). We doen de korte versie, die officieel 12 KM is maar dat lijkt voldoende bij dit tropische weer. 

Deze oorspronkelijk ca. 16 kilometer lange wandeling, korten we in tot ca. 12 kilometer en voert ons over goed begaanbare wegen en paden door het Aachener Wald naar Köpfchen, de oude grensovergang tussen Duitsland en België. Ondanks dat het Aachener Wald vlakbij onze Limburgse grens ligt is het voor velen een redelijk onbekend terrein. Het golvende gebied wordt gekenmerkt door zijn vele beukenbossen afgewisseld met sparrenbossen. We passeren tijdens onze wandeling liefst vijf schuilhutten en vele rustbanken, dus mogelijkheden genoeg om op aangename plekken pauzes in te lassen. 

Vertrek Margraten 9 uur. Vertrek bij Gut Entenpful om 9u45.  Navigatie: Entenpfuhlerweg 11, Aken. Laat Jo even weten dat je mee wilt lopen en waar je gaat starten -> jo-seegers@home.nl

 

 

Algemene informatie

vrijdag 28 juni 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image