Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag20sep201909:00

Natuurtocht -> Einruhr

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag (20 sept. gaan we naar Einruhr. We lopen Voetspoor 220 van Olaf op den Kamp.

Deze wandeling loopt door het Nationaal Park Eifel, voorheen Camp Vogelsang. Het voormalige militaire oefenterrein Camp Vogelsang werd in 2006 door het Belgische leger verlaten en omgevormd tot natuurgebied. De bedoeling in een Nationaal Park is dat de mens zich niet meer met het gebied bemoeit, maar de natuur zelf zijn weg laat kiezen. Mensen zijn alleen nog en eigenlijk zelfs juist welkom om te genieten van de prachtige natuur. Bijzonder opvallend zijn de bouwwerken in het gebied. Op de eerste plaats natuurlijk de voormalige Burg Vogelsang, stammend uit de tijd van het Nationaalsocialisme, en daarnaast het verlaten dorp Wollseifen, met de nog behouden oude kerk. Bijzonder indrukwekkend is de stuwdam van de Urft, de oudste stuwdam uit de Eifel, gebouwd tussen 1905 en 1909.

Vertrek om 9 uur Hubo Margraten. Vertrek wandeling om 10u30 in Einruhr. Navigatie: Einruhr. Parkeren direct na de brug rechts. I.v.m. carpoolen graag even aanmelden -> Jo

 

Algemene informatie

vrijdag 20 september 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Hubo/Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image