Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag27jul201809:00

Natuurtocht -> De Kevie

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag gaan we even de grens over om net bij Tongeren te struinen in het natuurgebied De Kevie. Het is een afwisselende en vrij vlakke wandeling in het dal van de Jeker.

Mede door de te verwachten tropische temperaturen kiezen we deze keer voor een korte tocht (8 km.) en zullen we niet al te stevig doorstappen. Gelukkig is er veel begroeiing die deze vrijdag aangenaam maakt. Na ons rondje lopen we zo Tongeren binnen op zoek naar schaduw op een van de terrassen. 

Vertrek 9.00 uur bij de Multimate, Aan de Fremme 50 te Margraten. Vertrek in Tongeren om 9.45 uur. 

Voor degenen die rechtstreeks willen rijden: Oude Blaarstraat 3 Tongeren. Als de navigatie dat niet accepteert kies dan voor de kruising van Oude Blaarstraat en Neremweg in Tongeren. In de Oude Blaarstraat is een parkeerplaats bij het spoorviaduct. 

Let op: Niet zomaar Oude Blaarstraat kiezen. Je komt dan aan de verkeerde kant van de Kevie terecht. De Oude Blaarstraat loopt door de Kevie, maar je mag er niet doorheen rijden. 

Graag even aanmelden i.v.m. carpoolen -> Jo

Algemene informatie

vrijdag 27 juli 2018 - 09:00 tot 14:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image