Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag14jul201709:00

Natuurtocht -> Chokier en Gosson (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                 -o-o-o-

We gaan naar 2 bijzondere gebieden in het bekken van Luik, beiden restanten van voormalige menselijke ontginningsactiviteiten.

  • In de ochtend: De carrière bij Chokier, Een oude steengroeve met een warm klimaatje en bijpassende flora en fauna.
  • In de middag: Gosson I en misschien, afhankelijk van de tijd, ook II.

    oude mijnterrils ofstortbergen van een grote steenkoolmijn met een schat aan flora en o.a. vlinders, sprinkhanen en rugstreeppadden.

Carpool om 9.00   uur bij de Multimate te Margraten en 9.15 uur bij de kerk van Mariadorp. Adres in Chokier: P-plaats Chausee de Chokier, afslag van de Quai de Halage.

Laat Joost even weten of je meegaat en of je wel of niet naar de carpoolplek komt want mogelijk gaan er ook Plateuatrappers mee.

 

Algemene informatie

vrijdag 14 juli 2017 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image