Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag10aug201809:00

Natuurtocht -> Bütgenbach (B)

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische Ardennentocht (wandeling 739 van Wlazlo) maakt u een prachtige ronde om het meer van Bütgenbach.  U loopt over leuke paadjes langs het meer en dan door het mooie dal van de Warche.  U passeert de rand van het dorp Wirtzfeld en dan klimt u naar een mooi plateau. Dan wandelt u met mooi uitzicht omlaag en loopt u nog een mooi stuk langs het meer. Aan het eind loopt u over de bijzondere stuwdam.

 Neem zelf proviand mee, er staan genoeg zitbanken onderweg. De wandeling heeft geen zeer steile hellingen en is dus voor iedereen te doen. In het voorjaar bloeit overal de gele brem en in de zomer veel wilde bloemen.

Jo heeft er vorige week gefietst en zag best veel bloemen. Blijkbaar heeft het er nog wel eens geregend. 

Vertrek om 9 uur bij de Multimate. Vertrek in Bütchenbach om 10u30 uur.  Stuur Jo even een berichtje als je mee wilt stappen

Voor de navigatie en de mensen die rechtstreeks gaan: Seestrasse 53, Bütgenbach. Afrader: NIET rijden via Malmedy. Daar wordt aan de weg naar Waimes gewerkt. Rij dus via Eupen. 

Algemene informatie

vrijdag 10 augustus 2018 - 09:00 tot 17:00
Locatie: 
Parkeerplaats Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image