Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag05apr201909:00

Natuurtocht -> Bitsingen/Bassenge

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

Stuur aub, een berichtje zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen. Let op, dat zal deze keer moeten naar een ander adres ->  IVN Heuveland. 

                                                    -o-o-o-

Deze tocht staat onder leiding van Jean C. en Jacques Th.. De foto reportage wordt verzorgd door H. Th. en ander vrijwilligers.

Carpoolen om 09.00u in Margraten bij Multi-Mate voor zover nodig. Verzamelen bij de kerk van Mariadorp, ca. 09.25u. Dat betekent dat we ca. 9.45 uur in Bitsingen/Bassenge vanaf Rue Royal 1 kunnen vertrekken. Graag even aanmelden bij  IVN Heuveland.

De gidsen hebben vandaag de route aangepast aan de dorstige behoeftes van minimaal een deelnemer. In ruil dienen we Jean op te halen bij de Torenmolen van Gronsveld en  Jacques bij de kerk van Rijckholt. Hiervoor worden nog liefhebbers gezocht. 

Bassenge ofwel Bitsingen ligt ongeveer 6 km ten westen van Visé, op de weg naar Tongeren. Parkeren achter het gemeentehuis, Rue Royal 1. De tocht zelf gaat door het Luikse Mergelland, op en neer langs veel buiten bedrijf zijnde groeves. Op de plateaus dan een wijds akkerlandschap. Wij passeren dan ook monumentale en minder monumentale hoeves met die typisch Waalse plekjes waar de tijd lijkt stil te staan. Helaas zijn ook hier veldwegen minderdeels verhard.

Aangepast schoeisel en kledij zoals gebruikelijk. Onderweg een verrassende horeca. Neem toch maar voldoende spijs en drank van thuis mee. Op het einde het voormalige plaatselijke Café Les Hours nu Lestaminet geheten.

 

Algemene informatie

vrijdag 5 april 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image