Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag22feb201909:00

Natuurtocht -> Battice

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via mail  en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Jo Seegers, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Komende vrijdag (22 febr.) gaan we naar Battice , vaak bekend door zijn knooppunt maar er is veel meer. In de laatste Natuurgids (nummer 1 van 2019 ofwel het februari-maartnummer) vinden we een tocht die weer langs tal van leuke plekjes voert. 

Onze gids meldt: "Het kiezen van de volgende natuurtocht is beïnvloed door 1) het weer (vrijdag mogelijk lang mistig) en 2) de trek van de Kraanvogels. Gidids (Jo) hoopt de goede keus gemaakt te hebben. We gaan het nieuwste Voetspoor 303 (Wandeling vanuit Battice door het weidse Landschap van Herve) lopen. We lopen in dezelfde buurt van een paar weken geleden. 

Stuur aub, een berichtje aan Jo zodat we weten op wie we wachten en hoe we kunnen carpoolen -> jo-seegers@home.nl

Begin en eindpunt van deze ca.16 kilometer lange wandeling, welke met ca. 5 kilometer is in te korten, is het plaatsje Battice. De wandeling voert ons door het weidse Herve - landschap met zijn vele vergezichten en uitgestrekte landbouwgebieden. Afwisselend lopen we door weilanden, holle wegen, verharde- en onverharde wegen en door het dal van de Berwinne. Er zitten verscheidene hellingen in de wandeling maar deze verlopen allen zeer geleidelijk. Stevige schoenen zijn zeker aan te bevelen.

Vertrekpunt kruising N627, Bouxmont en Aux Haies, Battice. Parkeren langs Bouxmont. Dit is vanuit Mariadorp links, net voor het voormalige spoor. Vertrek Multimate 9 uur. Mariadorp 9u20.  Vertrek wandeling 9u45 uur. 

Algemene informatie

vrijdag 22 februari 2019 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image