Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag13jul201809:00

Natuurtocht -> Bassenge

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag (13 juli) gaan we de omgeving van de Jeker in het Waalse verkennen. De tocht is ongeveer 14 km. lang. De route is een combinatie van wel en niet gemarkeerde wandelroutes. We gaan o.a. de Tour d'Eben-Ezer zien. In het Jekerdal lopen we langs de boerderij van Ali Hirondelles (Ali Zwaluwen), in werkelijkheid Ali Aghroum geheten. We gaan ook een onbekend stuk St. Pietersberg verkennen. Maar vooraleer we de St. Pietersberg verlaten komen we nog op plekken waar we vorig jaar op 28 juli de Sleedoornpage hebben gezien.  Aanmelden per mail aan Jo.

Met een beetje geluk zit het terras van de Moulin na afloop van de wandeling niet vol. Onderweg is er geen horeca. 

Vertrekpunt van de wandeling is "Le Moulin de Brouckay" om 09.30 uur. Adres: Chemin de Brouckay 8, Bassenge (ook wel Bitsingen), België. Parkeren op het grasveld rechts van het grote bord met wandelinformatie.  Vertrek aan de Multimate: 09.00 uur (Aan de Fremme 50, 6269 BE te Margraten).

Let op! er zijn wegomleidingen (werkzaamheden) -> 

Route vanuit Margraten: naar de A2 langs de molen van Gronsveld of over St. Geertruid naar Eijsden. Richting Luik volgen. Eerste afrit België nemen (deze begint al in Nederland), N602. Langs de stuw over de Maas rijden. De brug over het Albertkanaal is nog altijd dicht. Vandaar de omleiding volgen: voor de afzetting linksaf naar beneden. Beneden linksaf. Net voorbij de spoorbrug rechtsaf. Bij de rotonde rechtsaf langs het kanaal. Bij de volgende rotonde rechtsaf over het kanaal rijden. Beneden bij de rotonde schuin rechts (N671) richting Tongeren. Nu even opletten. Waar de weg wat scherper naar links draait rechtsaf de N671 blijven volgen. Dat is richting Eben Emael. Naar boven en weer naar beneden. Bij de rotonde linksaf richting Tongeren en Riemst. Na 100 meter bij de volgende rotonde linksaf richting Bassenge. Meteen eerste weggetje rechts. Dit naar rechts en links volgen. Waar een weg onder het viaduct van rechts komt linksaf en weer linksaf naar beneden. De parkeerplaats ligt na 200 meter aan de rechterkant. 

Vanuit Maastricht West rijden over Kanne, Eben Emael en bij de rotonde rechtsaf, volgende rotonde linksaf richting Bassenge. Meteen eerste weggetje rechts. Dit naar rechts en links volgen. Waar een weg onder het viaduct van rechts komt linksaf en weer linksaf naar beneden. De parkeerplaats ligt na 200 meter aan de rechterkant.  Eventueel alternatief via Rue de Village en Rue de Wonck.

 

Algemene informatie

vrijdag 13 juli 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image