Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag09feb201809:00

Natuurtocht -> Aubel

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

We gaan naar Aubel. Vertrek om 9 uur bij de Multimate. Parkeren in Aubel kan op diverse plekken bij de kerk. De wandeling start om 9u20 op de Place Antoine Ernst. Hier staat het verzetsmonument uit de eerste wereldoorlog. In verband met vervoer graag even aanmelden -> Jo

Wat informatie of achtergrond over de regio:  Wie kent niet het Land van Herve, wie heeft nog niet geproefd van de typische streekproducten als: de Hervekaas, het abdijbier van Val-Dieu, de stroop van Aubel en de heerlijke ciders van Stassen of Ruwet?  In het hart van het Land van Herve ligt het stadje Aubel, vandaag het uitgangspunt van deze ca 15 kilometer lange wandeling.

Deze natuurtocht voert ons via ontelbare klaphekjes door de vele weilanden. We kunnen genieten van prachtige, weidse vergezichten. De tocht voert door het dal van het riviertje de Bel en we volgende Berwinne stroomopwaarts Daarnaast passeren we kleine woonkernen en verspreid liggende, typisch Hervense boerenhoeves, welke vaak prachtig gerestaureerd zijn en bovendien zien we, zoals verwacht in deze streek, vele kapelletjes en wegkruisen.

Terug in Aubel kunnen de deelnemers bijkomen van de vermoeienissen bij een van de horecagelegenheden. Tijdens een natte periode kan het plaatselijk behoorlijk modderig zijn. Stevige wandelschoenen zijn zeer aan te bevelen. 

Algemene informatie

vrijdag 9 februari 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image