Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag01jun201809:00

Natuurtocht -> Aachener Wald

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail (Joost) en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is meestal Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

Deze vrijdag (1 juni 2018) wandelen we door het Aachenerwald naar de bronnen van de Worm en de Beverbach. Deze wandeling is uitgezet door Olaf Op den Kamp in zijn boekje “De Worm, van bron tot monding” (No.1 / 2018). De lengte is 16 km.

Tijdens de wandeling maak je kennis met de bronbeekjes van de Worm, zoals de Beverbach, de Kupferbach en de Lutiz. We wandelen door het uitgestrekte Aachener Wald, een mooi boscomplex met loof- en naaldbomen. We komen langs de Pioniersquelle en zien onderweg ook Zyclopensteine. Restanten van de Westwalle / Siegfriedlinie  (Höckerlinie) herinneren aan de periode waarin het Derde Rijk zich wilde beschermen tegen de geallieerden. Langs de Stausee Diepenbenden (1920) lopen we terug naar ons uitgangspunt. We zullen veel flora-verkenning kunnen ondernemen in deze mooie voorjaarsperiode.

Deze wandeling start om 9.45 uur vanaf de p-plaats van Alt-Linzenhäuschen aan de Eupener Straβe 378 (b-57) in Aken (Aachen). Samenkomst is in Margraten bij Multimate om uiterlijk 9.00 uur voor vertrek. Als je zelf naar de startplek wil reizen kan dan ook.

Als je meewandelt dan wel altijd even aanmelden bij Jos.

 

Algemene informatie

vrijdag 1 juni 2018 - 09:00 tot 16:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image