Heuvelland
Landschap
Op
vrijdag04mei201809:00

Natuurtocht -> ????

Deze natuurtochten zijn dagvullende en avontuurlijke struintochten voor alle leeftijden. De nadruk ligt op het beleven van de flora, fauna en landschap d.m.v. wandelen over gebaande en liever.... ongebaande paden.

Reisdoel is de mooie natuur in Limburg, aangrenzend Vlaanderen, de Ardennen, de Voerstreek of de Eifel. Enige kennis van flora en fauna is niet vereist, belangstelling en nieuwsgierigheid wel! Onderweg worden foto's gemaakt bevindingen en vraagtekens genoteerd hetgeen tot op opzoekwerk thuis leidt.

Via de mail en de site worden belangstellenden op de hoogte gehouden. Gids is vaak Joost van Koppen, soms een andere ervaren natuurliefhebber. De tochten vinden plaats op de vrijdagen in de "even" weken. Jullie kunnen alvast de agenda invullen.  

                                                    -o-o-o-

De natuurtocht van a.s. vrijdag 4 mei gaat naar Remouchamps. Vertrek om 9.00 uur bij de Multimate. Vertrek in Remouchamps om 10.00 uur.  Laat Jo even weten dat je graag mee stapt ivm. carpoolen.

Navigatie: Grotten van Remouchamps, Rue de Louveigné 7, Remouchamps. Parkeren op de parkeerplaats aan het begin van de de straat of langs de weg.

Info: Tijdens deze echte Ardennentocht wandelt u eerst omhoog naar het afgelegen gehucht Henumont en en stapt u door de bossen naar  de rand van het dorp Stoqueu. vervolgens daalt u af naar de Ardennenstad Aywaille 
waar u door leuke straatjes loopt naar het centrum met genoeg horeca voor een pauze.

Hierna klimt u door het bos omhoog naar een prachtig gelegen ruïne en het uitzicht is schitterend. U wandelt verder langs het statige Chateau Florzé en via leuke voetpaden komt u bij een uitkijkhut met alweer geweldig uitzicht.  
Daarna bereikt u een bijzondere steengroeve binnen met hoge rotswanden en daalt u af naar Remouchamps.  De route is zeer afwisselend en heuvelachtig. Vergeet  uw fotocamera niet.

Ps. De afstand is bijna17 KM en het hoogteverschil bedraagt slechts 186 m.  We rijden ongerveer 50 min. voor deze ca. 50 km. vanuit Margraten. Het betreft wandeling 1061 van Jos Wlazlo.

 

 

Algemene informatie

vrijdag 4 mei 2018 - 09:00 tot 17:00
Locatie: 
Multimate
Aan de Fremme 50
6269 BE Margraten
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image