Heuvelland
Vogels
Op
zaterdag21apr201806:00

Excursie 6 vogelaars -> De Groote Peel

Vervolgcursus Vogelherkenning Wijlre

Op 18 oktober starten IVN Heuvelland en Vogelwacht Limburg een vervolgcursus Vogelherkenning in Wijlre (op de 3e woensdagavond van de maand van 20.00 tot 22.00 uur). Op de daarop volgende zondagochtend gaat we het veld in om te kijken of we al onze eerste correcte waarnemingen kunnen doen. De cursus telt 7 lesavonden en 7 excursies in onze regio.

De cursus loopt door tot het voorjaar van 2018 en laat u kennis maken met onze lokale vogelwereld en diverse leuke feitjes. We gaan aan de slag met nieuw lesmateriaal en hopen zo de kennis van onze deelnemers te vergroten. Bovendien stappen we door fraaie natuur en leert u andere enthousiaste mede-vogelaars herkennen.  

Alle lessen vinden plaats in het Wielderhoes, (van Wachtendonckplein 26, 6321 BG Wijlre) en de excursieplek wisselt telkens. Kijk voor informatie o.a. op de websites van IVN Heuvelland of Vogelwacht Limburg. 

                                                -0-0-0-0-0-

Onze zesde excursie start om 06.00 uur vanaf carpoolplek Urmond nabij Hotel Van der Valk, Mauritslaan 65, 6129 EL Urmond.   Onze gidsen op deze zaterdag zijn o.a. Chrit Gijsen, Raymond Oostwegel en Jos Roks en vele anderen van de cursussen elders in Limburg.

Korte informatie over de carpoolreis van de VWL naar “Nationaal Park De Groote Peel” in Ospel op zaterdag 21 april 2018.

  1. Deze carpoolreis is gratis voor alle deelnemers aan de cursussen.
  2. We verzamelen vanaf 06.00 uur bij de carpoolparkeerplaats in Urmond (ten zuiden van het Van der Valk-hotel) en vertrekken van daar (uiterlijk om 6.15 uur) met zo weinig mogelijk auto's naar “De Groote Peel” (zie ook punt 4).
  3. Het adres van het Bezoekerscentrum  “De Pelen” bij de ingang van het “Nationaal Park De Groote Peel” is: Moostdijk 15, 6035 RB  Ospel. Bij het Bezoekerscentrum is voldoende parkeergelegenheid en de locatie is ook te vinden op Google Maps.
  4. De carpoolchauffeurs ontvangen van onze penningmeester een km-vergoeding van 0,21, gerekend vanaf Urmond naar “De Groote Peel” (= ca. 50 km.) en vice versa.
  5. We verzamelen rond 06.50 uur op de parkeerplaats bij het genoemde Bezoekerscentrum en vertrekken van daar uiterlijk om 07.00 uur voor de vogelwandeling.
  6. Het programma bestaat uit een vroege ochtendwandeling van ca. 9 km. door een zeer afwisselend gebied.
  7. Na afloop is er koffie met vlaai (op kosten van de VWL) in het Bezoekerscentrum.
  8. Afhankelijk van het weer en het aantal waarnemingen (dat tussen de 50 en 60 soorten kan uitkomen) vertrekken we eind van de ochtend weer richting Urmond, waar we dus rond het middaguur hopen te arriveren.
  9. Opgeven (en ook eventuele vragen) per e-mail bij de Reiscoördinator Raymond Oostwegel: info@raymondoostwegel.nl

Het bestuur, de cursusleiders en de organisator hopen op een grote opkomst, want Nationaal Park “De Groote Peel” is een van de mooiste natuurgebieden van ons land waar je op eigen houtje niet zo snel komt.

Stuur een berichtje van deelname of afmelding en of je wilt rijden/carpoolen vanaf Urmond aan Raymond (zie hierboven bij onderdeel 9).

Algemene informatie

zaterdag 21 april 2018 - 06:00 tot 14:00
Locatie: 
Carpoolplek bij hotel Van der Valk te Urmond
Mauritslaan 65
6129 EL Urmond
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image