De Eifel in beeld.

donderdag 28 november 2013, 20:00
Georganiseerd door: 
Heuvelland
Kosten: 
Géén !
Thema: 
Landschap

De Eifel is een fascinerend landschap en het is een prima keuze om dat gebied even in het middelpunt te zetten. Na de presentatie over de Spaanse regio's richt Bert zich op onze buren en dat gaat wederom in samenwerking met de Heemkundevereninging Wielder.  Uiteraard is Bert Verton het aanspreekpunt voor deze avond. U bent van harte welkom in het Wielderhoes. Er zijn geen kosten.

Flora en fauna van de Eifel

Vroeger hadden we een bepaald beeld van de Eifel. Vooral landschappelijk erg mooi, soms zelfs al een beetje bergachtig.

Veel bossen, héél véél bossen. En ook leuke dorpen en stadjes. Maar… voor de echte natuurliefhebber toch een beetje saai. Nog steeds kijken er mensen op deze manier tegen dit gebied aan.

Onze kijk op de Eifel is de afgelopen decennia echter drastisch veranderd. Qua natuurwaarden is er juist ontzettend veel te beleven, mits je op het juiste moment op de goede plaats bent.

Deze presentatie is het verhaal hoe we in de loop van de afgelopen 25 jaar de mooiste plekjes hebben weten te vinden en wat we daar op het gebied van flora en fauna ontdekt hebben. Daarbij aandacht voor bijzondere planten en dieren zoals orchideeën en vlinders.

 

Vertrekpunt
Wielderhoes
Van Wachtendonckplein 26
6321 BG  Wijlré
Nederland