Heuvelland
Vogels
Op
zondag28apr201907:00

Afsluitende Vogelexcursie -> De Hamert

Bij deze vogelcursus (7 theorie-avonden op woensdagavonden) horen ook 7 veldlessen (wisselende locaties) op zondagochtend en ca. 3 uur lang.  Mis die vroege zondagochtend niet want juist dan kunt u kennis  maken met die vliegende wonderen der natuur. Bovendien bent u weer op tijd thuis voor uw  persoonlijke middagprogramma.

Deze zondagochtend (28 april) sluiten we onze basiscursus af met een bezoek aan een van de mooiste vogelgebieden van ons land: Landgoed "de Hamert".

Hieronder volgen een aantal aandachtspunten:

Korte informatie over de carpoolreis van de VWL naar Landgoed “De Hamert” in Wellerlooi op zondag 28 april 2019

1. Deze carpoolreis is gratis voor alle deelnemers aan de cursussen.

2. We verzamelen om 7.00 u. bij de Carpoolparkeerplaats in Urmond (tegenover het Van der Valk-hotel) en vertrekken van daar (uiterlijk om 7.15 u.) met zo weinig mogelijk auto's naar “De Hamert” (zie ook punt 9).

3. Het adres van het ontvangstcentrum bij de ingang van Landgoed “De Hamert” is: Twistedenerweg 2, 5856 CK  Wellerlooi.

Links vóór het Bezoekerscentrum “Jachthut Op den Hamer” ligt de parkeerplaats (P1), deze is ook te vinden op Google Maps.

4. De carpoolchauffeurs ontvangen van onze penningmeester een km-vergoeding van € 0,21, gerekend vanaf Urmond naar “De Hamert” en vice versa.

5. We verzamelen rond 8.15 u. op de parkeerplaats P1 bij het genoemde Bezoekerscentrum en vertrekken om 8.30 u. voor de ochtendwandeling.

6. Het ochtendprogramma bestaat uit een wandeling van ca. 8 km met een lunchpauze in het natuurgebied. Iedereen moet dus zelf eten en drank voor de lunch meenemen.

Na terugkomst van de wandeling is er een sanitaire stop in het ontvangstcentrum “Jachthut Op den Hamer” (aan het begin van het Landgoed).

Daarna wordt er met de auto's naar het “Nieuw Heerenven” gereden, waar we op een kijkplatform met telescopen mooie waarnemingen van watervogels kunnen doen.

7. Na afloop is er koffie met vlaai (op kosten van de VWL) in Hotel Rooland (langs de doorgaande weg bij het Bungalowpark “Klein Vink” en de Thermen van Arcen, dat is links van de 1e rotonde op de terugweg; tel.: 077 – 473 6666). [Planning: v.a. ca. 14.30 u. met 25 à 35 personen].

8. Deelnemers die niet aan het middagprogramma willen meedoen, moeten wel voor eigen vervoer naar huis zorgen (of met een apart “ochtendgroepje” carpoolen).

9. Afhankelijk van het weer en het aantal waarnemingen (dat tussen de 50 en 80 soorten kan uitkomen) vertrekken we in de tweede helft van de middag weer richting Urmond, waar we dus eind van de middag hopen te arriveren.

10. Opgeven (en ook eventuele vragen) per e-mail bij de Reiscoördinator Raymond Oostwegel -> info@raymondoostwegel.nl

Het bestuur, de cursusleiders en de organisator hopen op een grote opkomst, want Landgoed “De Hamert” is een van de mooiste natuurgebieden van ons land.

 

Algemene informatie

zondag 28 april 2019 - 07:00 tot 16:00
Locatie: 
P1 links vóór het Bezoekerscentrum “Jachthut Op den Hamer”
Twistedenerweg 2
5856 CK Wellerlooi
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image