Hengelo
Natuur in de Buurt
maandag29mrt2021

Lentebloei in Hengelo: 200.000 stinzeplanten

Lentebloei ca 200.000 geplante Stinze bloembollen Hengelo!

Gildebor is begin december 2020 begonnen met het planten van bijna 200.000 bloembollen voor de gemeente Hengelo. De bloembollen zijn geplant door zowel eigen medewerkers van Gildebor, groenaannemers, mensen van het IVN en zelfs een groep jonge hoveniers in opleiding onder begeleiding van een leermeester van Gildebor. De bloembollen die toen met man en macht zijn geplant, staan deze weken volop in bloei. De lente is aangebroken!

De bloembollen, zogenaamde 'Stinzenbollen', zijn geplant in diverse grote bosplantsoenstroken, onder andere in het Weusthagpark, Beleefbos, Vikkerhoekbos en diverse locaties in de Hasseler es en Slangenbeek. Deze bloembollen vermeerderen zichzelf door de jaren heen, en gaan op termijn grote tapijten met prachtige bloemen vormen. Mooi om te zien voor de burger, en goed voor insecten!

En naast de bewoners van Hengelo genieten ook de bijen er flink van! Deze voorjaarsbloeiers voorzien hen van de broodnodige nectar en stuifmeel in de vroege maanden van het jaar wanneer het voedselaanbod voor insecten nog schaars is.