Natuurwandelingen

De werkgroep wandelingen organiseert elk jaar een aantal wandelingen regelmatig in samenwerking met KNNV afdeling Hengelo-Oldenzaal. Natuurgidsen vertellen dan tijdens de circa twee uur durende wandelingen over flora, fauna, geschiedenis en cultuur van het gebied. Tevens verzorgt de werkgroep, voor IVN leden, excursies naar bijzondere natuurgebieden.

Op verzoek kunnen ook belangstellenden van buitenaf een natuurwandeling aanvragen. Leden van de werkgroep zijn tevens betrokken bij het maken van speciale routeboekjes zoals bijvoorbeeld Natuurwandeling Weusthagpark, Natuurbelevingsroute Hasseler Es.

Belangrijke taken zijn:

Wilt u op de hoogte gehouden worden of wilt u deelnemen aan deze werkgroep, stuur dan een mail naar voorzitter@ivnhengelo.nl

 

Je kunt ook mee met de excursies van KNNV Hengelo-Oldenzaal

Elk jaar zijn er meer dan 15 excursies naar verschillende gebieden in Twente en aangrenzende gebieden. De excursies staan op de site van de KNNV Hengelo-Oldenzaal (www.knnv.nl/hengelo-oldenzaal). Elke excursie heeft een ander thema. Er bestaat de mogelijkheid om samen te reizen. Er wordt dan vertrokken vanaf het verzamelpunt: Parkeerplaats kruising Boerhaavelaan / Prof. Eykmanplantsoen (richting Borsthuis) te Hengelo. Men kan ook zelf naar het vertrekpunt ter plekke gaan. Dit staat op de website.

Kosten voor niet-KNNV-leden De eerste keer is gratis daarna  € 2,00 per excursie (graag gepast geld). De kosten voor het gezamenlijk rijden worden per auto door het aantal passagiers gedeeld (0,20 per kilometer).