NLdoet

IVN Hengelo doet weer NLdoet

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet! Ook dit jaar is IVN Hengelo natuurlijk weer actief tijdens NLdoet.

Wat we gaan doen

Picknicktafels monteren/plaatsen en voorral Heemtuin en Beleefbos Weusthag klaar maken voor het nieuwe seizoen

De oude, tweedehands picknicktafels in ons beleefbos lopen op het eind. Ze zijn daardoor kwetsbaar en vandalen hebben ze al meerdere keren vernield. Nieuwe, stevige tafels zijn nu toch echt nodig. Het plan van IVN Hengelo is om twee tafels te laten maken als bouwpakket door studenten van onze buurman, het VMBO CT Storkcollege. Deze school ligt naast ons beleefbos. Misschien kunnen enkele leerlingen tijdens NLdoet 2023 ook nog meehelpen de picknicktafels te installeren en te verankeren. Contacten met het CT Storkcollege zijn inmiddels gelegd. Begin februari verwachten we uitsluitsel.
Tevens gaan we flink aan de slag om de heemtuin en het beleefbos uit zijn winterjas te halen en klaar te maken voor de bezoekers in de komende maanden. Kortom, er is zoals alle jaren genoeg te doen om heemtuin en beleefbos uit de winterjas te helpen.

Wat je van ons krijgt

In elk geval een gezellige ochtend buiten actief zijn in de natuur. Wij zorgen voor drinken met wat lekkers in de pauze. Ten slotte zorgen we voor een heerlijke, eerlijke soep met stokbrood. En misschien blijf je daarna komen, want het is fijn als vrijwilliger actief te zijn bij het IVN: beleef de natuur.

Wilgentenen vlechten voor compostbak
Actief in de kruidentuin
Waar
IVN Heemtuin en Beleefbos Weusthag Hengelo
Van Alphenstraat 15a (achter de Hengelose IJsbaan/Combibaan)
7556JT Hengelo
074 242 26 07 Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 10
  • Aanmelden verplicht: Ja

Herman Mulder

coördinator werkgroep Beleefbos Weusthag Hengelo
coördinator werkgroep Beleefbos Weusthag lid werkgroep Binding & Informatie i.c. webmaster

Ontdek meer over

Deel deze pagina