Informatie over het lidmaatschap

Lid worden

Steun IVN! Doe mee en word lid of donateur van IVN afdeling Hengelo. Meld je aan via het aanmeldformulier of via een mail aan de ledenadministratie@ivnhengelo.nl

Toelichting

IVN afdeling Hengelo kent leden, huisgenootleden en donateurs.

Leden

Leden van IVN zijn betrokken bij de vereniging en kunnen meedoen aan de organisatie van activiteiten die vanuit werkgroepen of projecten plaatsvinden. Je bent als lid via de gemeente Hengelo (aanvullend) WA verzekerd tijdens, en onderweg van en naar, IVN-activiteiten. Het spreekt vanzelf dat deze activiteiten enige tijd vergen, doch dit is erg afhankelijk van de soort werkgroep en de mate waarin je je voor een activiteit wil inzetten. Iedereen draagt naar eigen vermogen en tijd een steentje bij. Uiteraard staat het ieder vrij eerst nog wat rond te kijken alvorens een keuze te maken.

Het is niet nodig alles af te weten van planten, dieren en/of milieubeheer. Interesse in de natuur, een dosis enthousiasme en de wil om mee te doen zijn een uitstekend begin. De rest volgt gedurende de activiteiten in een werkgroep.

Leden zijn tevens lid van de landelijke vereniging IVN en kunnen meedoen met de speciale ledenactiviteiten, ontvangen regelmatig de nieuwsbrief HengelNieuws, en, vanuit de landelijke organisatie, het magazine Mens en Natuur.
Met onze collega KNNV-vereniging (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) afdeling Hengelo-Oldenzaal is afgesproken dat IVN leden ook kunnen deelnemen aan de KNNV activiteiten. Ook de landelijke georganiseerde KNNV reizen staan open voor IVN-leden.

De contributie voor leden bedraagt € 24,- per jaar.
Voor meerdere leden uit een gezin kennen we naast het ‘hoofdlid’ ook ‘huisgenootleden’. Deze zijn volwaardig lid maar ontvangen niet het afdelingsblad noch het landelijk magazine. De contributie van huisgenootleden bedraagt € 12,- per jaar.

Donateur van IVN afdeling Hengelo

Als donateur steun je het werk van IVN afdeling Hengelo maar bent geen lid van de vereniging. Je ontvangt wel regelmatig de nieuwsbrief HengelNieuws. Zo blijf je op de hoogte van de data en startplaatsen van de wandelingen, cursussen en thema-bijeenkomsten.

De minimum vriendenbijdrage is € 15,- per jaar. Een hoger bedrag is uiteraard welkom.