Cursus Landschapsgidsenopleiding

Najaar 2023

Loop je wel eens door de natuur, door het mooie Twentse landschap? En wil je wat meer weten over wat er om je heen groeit, bloeit, vliegt en kriebelt? Of meer over het ontstaan van dat prachtige landschap? En wil je daarna die kennis graag met anderen delen? Dan is deze Landschapsgidsenopleiding echt iets voor jou.

IVN Hengelo is van plan een opleiding tot landschapsgids te starten. De opleiding bestaat uit een aantal modules en duurt een klein jaar. Ze is gebaseerd op de IVN Natuurgidsenopleiding. De theoriemodules zullen gegeven worden in het nieuwe natuurcentrum van IVN Hengelo of elders in Hengelo.

natuurcentrum
Natuurcentrum Weusthag

De activiteiten voor de praktijkmodules zullen plaatshebben in Hengelo en nabije omgeving.

Na het afronden van de opleiding kunnen de deelnemers op een enthousiaste wijze vertellen over het landschap en zo anderen meenemen op een ontdekkingstocht in de natuur in de eigen omgeving. Ook kunnen zij een bijdrage leveren aan het ontwikkelen en uitvoeren van andere educatieve activiteiten.

Wie, waar en wanneer

De opleiding staat open voor leden van IVN Hengelo en andere IVN-afdelingen. Aan andere geïnteresseerden vragen we lid te worden van het IVN.

De theorieavonden zijn in Natuurcentrum Weusthag, Van Alphenstraat 15A, 7556JT Hengelo (achter de Hengelose IJsbaan/Combibaan in Burgerpark het Weusthag) of elders in Hengelo.

Bij voldoende belangstelling zal de opleiding in de tweede helft van 2023 beginnen. In het voorjaar is er een bijeenkomst voor belangstellenden. Daarna kunnen zij beslissen of ze willen deelnemen.

Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door contact op te nemen met IVN Hengelo via een mail naar  Landschapsgidsenopleiding 2023

Natuurwandelingen