Landschapsgidsenopleiding

Najaar 2023 gaat deze cursus van start !

aanmelden is niet meer mogelijk

Loop je wel eens door de natuur, door het mooie Twentse landschap? En wil je wat meer weten over wat er om je heen groeit, bloeit, vliegt en kriebelt? Of meer over het ontstaan van dat prachtige landschap? En wil je daarna die kennis graag met anderen delen? Dan is deze Landschapsgidsenopleiding echt iets voor jou.

IVN Hengelo start een opleiding tot landschapsgids. Ze is identiek aan de opleiding zoals die momenteel loopt bij de afdeling Enschede. Het is een verkorte versie van de IVN-Natuurgidsenopleiding.

De opleiding bestaat uit een aantal modules en duurt een klein jaar. De cursus zal gaan bestaan uit 5 delen, te weten Kennismaking en oriëntatie, Planten en bodem, Dieren, Ecologie en ecosystemen en Landschap. Al deze onderwerpen zullen gedurende ca. 1 jaar in 25 theorie- en buitenlessen worden behandeld. Tussendoor zijn er dan nog de nodige zelfstudie en terreinverkenning. Doorloop je de opleiding positief, dan krijg je een officieel IVN-certificaat, weet je veel van de natuur om je heen en ben je onder andere als natuurgids inzetbaar.

 

natuurcentrum
Natuurcentrum Weusthag

De activiteiten voor de praktijkmodules zullen plaatshebben in Hengelo en nabije omgeving.

Na het afronden van de opleiding kunnen de deelnemers op een enthousiaste wijze vertellen over het landschap en zo anderen meenemen op een ontdekkingstocht in de natuur in de eigen omgeving. Ook kunnen zij een bijdrage leveren aan het IVN voor het ontwikkelen en uitvoeren van andere educatieve activiteiten.

Waar en wanneer

De theorieavonden zijn in het clubhuis van de Hengelose IJsbaan/Combibaan in Burgerpark het Weusthag aan de van Alphenstraat. De opleiding begint 19 september.

Natuurwandelingen