Seniorenwandeling 20 februari 2019

Seniorenwandeling 20 februari  2019

Er was een wandeling door de binnenstad gepland. Het begin was bij De Fonkel, naast de Jozefkerk, ‘s ochtends om 10 uur. 14 Personen waren er op af gekomen om gezamenlijk de JIBB wandeling te gaan maken onder leiding van Setty Vos. Bij de start werden we meteen door haar  geattendeerd op de neogotische Jozefkerk.

JIBB betekent Jeugd In Beweging Brengen. Inmiddels richt het zich op alle leeftijden. De route is goed aangegeven door  gele pijlen op de stoep. Samen liepen we door een heel vernieuwde wijk met veel speelpleinen met groen en moderne speeltuigen en gerenoveerde huizen of nieuwbouw.

Om de route in twee uur te lopen, moesten we er toch wel af en toe flink de pas in zetten. Ondertussen vertelde Setty Vos bij de vele  mooie pleinen  ons het een en ander over de wijk. Hierbij werd ze aangevuld door enkele oud Helmonders die in een gerenoveerd poortgebouw gewoond hadden of nog op een verdwenen school gezeten hadden. Soms waren we het oriëntatiegevoel helemaal kwijt door alle nieuwbouw en veranderende straatgezichten. De straatnamen brachten ons weer terug naar de jaren van weleer.

Wat in deze wijk ook een mooi beeld gaf was dat er toch veel oude bomen, waaronder platanen,  gespaard waren gebleven,  bomen die een plein toch altijd een rijk aanzicht geven.

Één plein met veel planten, gazon en speeltoestellen had ook een bijzondere zonnewijzer, die wij ondanks weinig zon door de goede uitleg konden begrijpen. Een extra schijf gaf ook de seizoenen aan. Het afgebeelde gedicht van Bert Kuipers, onze oud stadsdichter, geplaatst bij enkele weefspoelen, werd ook even voorgelezen.

Een bijzondere stadswandeling, een aanrader voor iedereen.

Agnes Jonkers Klooster

Zonnewijzer

Wandeling