Ronnie

Graag wil ik mij eens aan jullie voorstellen voorstellen.

Ik ben Ronnie van der Horst geboren op 18 oktober 1982 (33 jaar) in Helmond. Ik ben getrouwd met Joyce en heb een zoontje van 1,5. Daarnaast verwacht ik in januari voor de tweede keer vader te worden, ditmaal van een dochtertje. Wij wonen in Mierlo-hout in de Houtse Akkers. Ik ben werkzaam als klantadviseur verzekeringen bij IAK Verzekeringen in Eindhoven. Ik sta klanten telefonisch en per mail te woord voor vragen of advies over de particulieren schadeverzekeringen, ook sluit ik nieuwe verzekeringen af of wijzig ik ze. Dit werk doe ik nu ruim 1 jaar daarvoor was ik ook werkzaam in de verzekeringen maar op detacheringsbasis.

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de Natuur. Vroeger lid van de jeugd IVN. Daarna heb ik een hoveniersopleiding van 4 jaar afgerond en ben ik hobby imker geweest. Helaas ben ik met het houden van bijen moeten stoppen nadat ik in het ziekenhuis heb gelegen met een allergische reactie. Ook hou ik ervan om te fotograferen. Dit kan een leuk portret zijn van mijn gezinnetje of heerlijk in de natuur van een mooi landschap, en alles wat hiertussen zit. Door mijn interesses in de natuur had ik mij vorig jaar aangemeld bij het IVN in Helmond. In eerste instantie voor de fotoclub, daarna heb ik de bomencursus gedaan. Nadat ik het artikeltje in de ED zag over de cursus was ik meteen geprikkeld. Ik heb wat zitten googlen wat zo'n cursus precies inhoud en heb mij aangemeld. Door deze cursus hoop ik mijn interesse in de natuur uit te bereiden, meer van de regio te zien en te ervaren en uiteindelijk mijn opgedane kennis over te kunnen dragen aan andere.

Ik verwacht van de natuurgidsenopleiding dat er veel kennis over de natuur wordt opgedaan. Hoe je deze kennis weer kunt overdragen op bepaalde doelgroepen en hoe je vervolgens weer meer kennis kunt opdoen over bepaalde zaken en gebieden. Deze cursus is in mijn ogen een heel intensieve cursus waar veel van mij wordt verwacht. Het lijkt mij leuk om de kennis vooral over te gaan dragen op de jeugd bij het jeugd IVN. In mijn ogen is het zo dat je nooit te vroeg kan beginnen met de natuur.

Groet Ronnie van der Horst