Helmond
Landschap
maandag24mei2021

Op stap met de IVN-Routes app

Van het programma van publiekswandelingen is vorig jaar, en dit jaar tot nu toe, maar weinig terecht gekomen. Na de zomervakantie tot december mochten we met een beperkt aantal belangstellenden wandelen.
Dat veel natuurliefhebbers niettemin vaak in de natuur wandelen blijkt uit het aantal keren dat onze wandelingen de afgelopen maanden gedownload zijn.

In de aanloop op ons jubileum in 2022 maakt de natuurgidsenwerkgroep routes voor de Routes-app van het IVN.
route-app IVN

Vanaf begin dit jaar komen met zekere regelmaat nieuwe routes beschikbaar in de app. Het zijn voor ons bekende routes waar we de afgelopen decennia regelmatig publiekswandelingen gehouden hebben.
Dat die routes in een behoefte voorzien blijkt uit onderstaande downloadresultaten (sinds 1 januari).

Route

Downloads

Vennenwandeling Stiphoutse Bossen Oost

74

Buntven en Zandbos

62

Berkendonk en Oude Aa

50

Goor, Goorloop en Goorlooppark

48

Groot Goor in de winter

34

De Meer en Zandbergen

31

Warande langs de infoborden

29

tussen Strijp en Overbrug

28

De Biezen

27

Bakelsbosch en bomen

23

Coovels Bos

20

Bikkels en Brouwhuissche Heide

18

de Bundertjes

13

  457

disclaimer: Dat een route gedownload is, wil nog niet zeggen dat die ook gelopen is.

Coovels BosAls je de route loopt met de app, opent bij elk infopunt automatisch een venster met informatie over het betreffende onderwerp op die locatie (een boom, een uitzicht, een (historisch) element in het landschap, e.d.).

akkerVoor wie geen smartphone heeft zijn de routes ook te lopen. Van alle wandelingen is een afdrukbare versie gemaakt. Je vindt ze op de website van IVN Helmond.

printversie routes

Het komende halfjaar worden nog circa 10 routes gemaakt, zodat met de app in alle natuurgebieden in en rondom Helmond gewandeld kan worden.
De routes binnen de gemeentegrenzen van Helmond worden ook opgenomen in het boekje dat ter gelegenheid van het jubileum uitgebracht wordt.

bos