Helmond
Natuur
donderdag03jun2021

Natuurgidsenopleiding BZO gaat van start in januari 2022!

Ben jij ook “In Voor Natuur” en wil je meer over natuur leren en dit ook met anderen delen? Meld je dan aan voor de Natuurgidsenopleiding! Tijdens de Natuurgidsenopleiding word je opgeleid tot een “allround” IVN-er, die voor verschillende doelgroepen inzetbaar is met verschillende werkvormen op het gebied van Natuur- en Milieueducatie en Duurzaamheid.

Deze kaderopleiding van het IVN duurt ongeveer 1 jaar en 9 maanden, start in januari 2022 en is bedoeld voor iedereen die zich actief wil inzetten voor de natuur. 

In  4 blokken (thema’s) met ongeveer 60 lessen doe je kennis en vaardigheden op om “groene” activiteiten te organiseren en te begeleiden. 

Focus tijdens deze cursus gaat uit naar hart, hoofd en handen. Behalve genieten van de natuur, leer je meer over plant, dier en landschap maar ben je ook regelmatig praktisch bezig. 

Om de week heb je op de dinsdagavond theorie en op de zaterdagochtend praktijkles of excursie.

De opleiding vraagt om veel eigen inzet, in totaal moet je inclusief lessen en excursies denken aan zo’n 6 uur per week studiebelasting. 

Heb je interesse? Informeer dan bij de contactpersoon van je eigen afdeling. 

Een informatieavond over deze natuurgidsenopleiding volgt nog eind september dit jaar (onder voorbehoud i.v.m. corona) , op locaties van de deelnemende afdelingen. Meld je wel van tevoren aan voor deze informatieavond.

 

IVN Geldrop, IVN Heeze-Leende, IVN Nuenen, IVN Helmond, IVN Laarbeek, IVN Asten-Someren

 

Meer inhoudelijke informatie over deze opleiding kun je ook terugvinden op de site van het landelijke IVN. 

https://www.ivn.nl/natuuracademie/natuurgidsenopleiding

 

Contactpersoon voor IVN Helmond is Marjon van Wijk.

Voor meer informatie: marjonvwijk@hotmail.com of 06-42885075