Helmond
Overig
maandag05feb2018

Inloopavond 25 januari in Trefpunt De Koekoek

De Inloopavonden op de donderdagavond zijn druk bezocht en het is ook fijn om andere IVN-leden buiten de andere activiteiten om te spreken. Eén maal in de maand kunnen we met 'n kop koffie in de hand gezellig effe bijkletsen. Bij een activiteit gaat de aandacht toch meestal naar de natuur. Tijdens een wandeling bijvoorbeeld hebben we het over vogels en planten of komt de historie van het landschap ter sprake.

De natuur op zich is natuurlijk ook wat ons IVN-leden bindt, maar wie of wat is Pietje nog meer? Als je in verschillende werkgroepen zit, kom je elkaar niet zomaar tegen. Op deze avonden tref je elkaar wel en praat je eens een keer over iets anders.

Soms hebben we een thema op deze donderdagavonden. Dit keer: Nachtvlinders.

Voorafgaand aan het verhaal van Will van Berkel over de nachtvlinders, kwamen de coordinatoren van de werkgroepen al even bijeen. Zij kregen uitleg over de nieuw opgezette Google-agenda op de IVN-site. Hierin is te zien is welke IVN-activiteiten het hele jaar door ingepland staan. Zij kunnen zelf een activiteit aan deze kalender toevoegen en zo krijgen we een totaaloverzicht. Het is de bedoeling dat elk IVN-lid deze IVN-agenda t.z.t. kan inkijken. Daarom zal op een andere Inloopavond nog een keer voor alle 150 leden uitleg volgen, waar je de agenda kunt vinden op de site.

buxusmot

Ons IVN-lid Will van Berkel vertelde vervolgens een enthousiast verhaal over Nachtvlinders. Hij gaat vaak op stap in de natuur en maakt dan veel foto's. Hij weet wanneer hij een bijzondere soort ziet en legt hem dan gelijk ook vast op de gevoelige plaat. Will kan als geen ander vertellen over deze mooie dieren: hoe mooi ze zijn, waar ze precies leven en in welk jaargetijde. De benamingen zijn al even exotisch als het gevleugelde diertje zelf. Of we alle informatie onthouden hebben is niet zeker, maar met Will zijn anekdotes erbij wordt het wel een stuk makkelijker.

Nachtvlinder

Foto's: Will van Berkel

Op de bovenste foto zie je de Buxusmot.

Op de onderste: de Brandvlerkvlinder en de Bruine Vierbandspanner.