Helmond
IVN
maandag11jun2018

Goeie Natuurmarkt op zo.10 juni

Natuurmarkt 2018 geslaagd.

Om het op z'n Brabants te zeggen:

Ut was unne skonne daag mee lekker werrum weer en .....veul minse!

insectenh.2

ins.h 2

Op zondag 10 juni scheen de zon volop met de Natuurmarkt. Dat bracht veel mensen op de been. Een gevarieerd publiek kwam naar de natuurkramen: Zowel jonge gezinnen als ook 50-ers en de leeftijden daarboven. Voor iedereen was er wel wat interessants te zien of te beleven.

Op onze IVN-kraam lagen een aantal informatiefolders over waar we voor staan en wat we zoal doen en de aanwezige IVN-ers vertelden er graag wat meer over. Het is fijn om elk jaar weer nieuwe gezichten bij onze kraam te verwelkomen en we proberen dan ook ONS enthousiasme over de natuur op hen over te brengen. En ik denk zowaar dat dat gelukt is.

De volwassenen konden hun kennis testen met de aanwezige potjes kruiden: Voor sommigen was het een makkie om de juiste naam bij het juiste kruid te zetten, maar er zaten een paar lastige 'jongens' tussen.

Voor de kinderen waren er veel doe-activiteiten: van een vogel- en schedeltjes-quiz tot en met het maken van insectenhotels en nestkasten. Voor het insectenhotel gingen ze enthousiast aan de slag met blikken en houtjes; voor de nestkastjes lagen de prefab onderdelen al klaar en konden de kinderen bewijzen hoe goed ze waren in het boren en schroeven. Met af en toe wat hulp van een IVN-er gingen ze allemaal met een 'groen' werkstuk onder hun arm naar huis.

Al met al een mooie, vruchtbare dag omdat een heel aantal bezoekers interesse toonden in onze activiteiten. Waarschijnlijk zullen we hiervan een aantal terugzien in ons IVN-Trefpunt De Koekoek!

nestkast 1

nestkast 2