Lezing Alle Kleuren van de Herfst

Lezing Riny Kerstens Herfst
Riny Kerstens 2023

Op donderdag 12 oktober 2023 organiseert IVN Helmond een lezing door bioloog Rini Kerstens uit Erp. De lezing vindt plaats in de kantine van Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85 en begint om 20 uur.

De zomer is voorbij. De dagen worden alweer korter. Voor niet iedereen is de herfst het meest favoriete seizoen. En toch, de herfst is zo mooi en kleurrijk.

De natuur maakt af wat in lente en zomer begonnen is. Minder onstuimig misschien, minder haast en drukte. Kleurrijk en weloverwogen de arbeid voltooien. En, na al dat tumult, beginnen met opruimen.

De herfst is het seizoen waarin wordt afgerond met al een blik op de toekomst. Voorbereiden op de winter, ons seizoen met de meeste beperkingen voor planten en dieren.

De herfst is een schitterend seizoen met zacht, laag, warmgeel licht. Alle kleuren tonen zich op hun mooist, de geuren ruiken zo karakteristiek.

De herfst is het seizoen van de verkleurende bladeren, de rijpende vruchten, de verspreiding van zaden en het verschijnen van paddenstoelen.

Zoals de dichter Jan Greshoff (1907-1967) zei : ‘ de herfst is de vlammende apotheose van het jaar’. Riny Kerstens laat ons die apotheose in alle kleuren meebeleven.

 

 

Entree is 2 euro p.p., pinnen is mogelijk!

Lezing Herfst Riny Kerstens
Riny Kerstens
Lezing Riny Kerstens herfst 12 oktober 2023 - 20:00
Wanneer
donderdag 12 oktober 2023
20:00 tot 22:00
Waar
Trefpunt De Koekoek (Speeltuin Helmond West)
Arbergstraat 85
5707 TK Helmond
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: 2 euro (pinnen mogelijk)
  • Aanmelden verplicht: Nee

Annemargriet Stout

Coordinator Lezingen Helmond Lezingen

Ontdek meer over

Deel deze pagina