Natuur en gezondheid

IVN Brabant organiseert dit najaar op het gebied van Natuur en Gezondheid een tweetal interessante gratis trainingen voor IVN-ers uit Brabant en Limburg.

Natuur en gezondheid

13 september/15 oktober – Training Natuur doet je goed

De training is bedoeld voor IVN-vrijwilligers, die als mantelzorger of als vrijwilliger dementerende ouderen (willen) begeleiden. De training staat in het teken van natuurbeleving: met eenvoudige activiteiten leer je wat je met dementerende ouderen in de natuur kan doen. De activiteiten zijn gericht op het prikkelen van zintuigen, mooie dingen maken van natuurlijke materialen en op rust en ontspanning. Uiteraard aangepast aan het niveau en de mogelijkheden van mensen met dementie. De training bestaat uit twee middagen, in de tussenliggende periode ga je aan de slag met de activiteiten.

Meer informatie en inschrijven: https://www.ivn.nl/provincie/noord-brabant/training-natuur-doet-je-goed 

27 september 2019 – Training Mantelzorgwandeling
De training is bedoeld voor IVN-vrijwilligers, die graag iets willen doen voor mantelzorgers. In de training werk je met werkvormen gericht op natuurbeleving. Werkvormen waarbij je de natuur op een creatieve manier inzet, werkvormen waarmee je de rust en ruimte van de natuur ontdekt, werkvormen waardoor je met al je zintuigen de natuur ervaart. Tijdens de training ga je actief aan de slag met het oefenen van deze natuurbelevingsactiviteiten. Ter ondersteuning krijg je de handleiding Mantelzorgwandeling.

Meer informatie en opgeven voor deze training: https://www.ivn.nl/provincie/noord-brabant/training-mantelzorgwandeling 

De trainingen zijn beide in Eindhoven en worden gegeven door Jose de Jonge
Je bent van harte uitgenodigd om bij deze trainingen aan te sluiten.
 

Met vriendelijke groet,

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid 

IVN Brabant

Spoorlaan 434c

5038 CH  TILBURG

088-5003110