Marij van Gestel vanuit Bangladesh.

Dag mensen,
We zijn nu al 3 maanden in het steeds warmer wordend Dhaka (Bangladesh). Vanochtend met drie Nederlandse vrouwen getennist en ‘t was om af te pikken. Daarna gaan we traditiegetrouw aan de koffie en dan kletsen we de hele morgen vol.
Sinds ‘n week wonen we in ons eigen appartement, maar nog niet alle dozen zijn uitgepakt. We wonen in een goede buurt van Dhaka, waar de prijzen van levensonderhoud 10% HOGER liggen dan in Nederland!! Ruud zit op loopafstand van zijn werk, maar als je hier FRIS op het werk wil verschijnen neem je hier de auto MET airco. Ook winkels en restaurantjes zijn in de buurt, daarom hebben we dit ruime appartement gekozen.... maar aan de overkant van de straat verrijst een nieuwe flat. Daar hebben we helaas wel wat lawaai van.
Ons sociale leven ziet er ERG sociaal uit! We werden hier in de expat-wereld werkelijk met open armen ontvangen: dat was hartverwarmend. We gaan met groepjes uit eten; we zorgen dat we bij bijna alle openingen van exposities zijn; we doen aan sightseeing (foto rivier in Oud Dhaka)... zelfs al deelgenomen aan een pubquiz bij The Dutch Club.
Het verschil tussen rijk en arm is hier wel groot: er wordt veel gebedeld en ‘the happy few’ zijn schatrijk. Gelukkig hebben wij het hier goed!
Groetjes van ons, Ruud en Marij.

 

MarijOverigens.... we hebben tot nog toe nog geen mooie natuur gezien.... zal wel komen, als we wat meer door het land gaan reizen.
Houdoe!