Luuk

“Hallo allemaal,

Mijn naam is Luuk, ik ben 27 jaar en woon samen met vriendin Jennifer en zoontje Noud in Helmond.

Tijdens mijn jeugd in Mierlo ben ik veel gestimuleerd naar buiten te gaan en we deden ook niets anders op vakantie en tijdens de weekenden.

Ik heb de (toen nog experimentele) 4-jarige opleiding “Outdoor & Adventure” afgerond in Velp, bij de Veluwezoom. Tijdens en na de opleiding 7 jaar in Tsjechië gewerkt als cultuur-, natuur- en buitensportgids en reisleider in Tsjechië, Slovenië en Noorwegen.

Bezig zijn in de natuur, of het nou recreatief, educatief of sportief is, is voor mij ultieme vrijheid en brengt me altijd tot rust.

Dit werk heb ik helaas moeten afzwaaien en na flink wat omzwervingen als o.a. fietsenmaker, conciërge en instructeur op het mbo ben ik nu samen met mijn vader werkzaam in onze uitvaartonderneming in Mierlo en Helmond.

Via de Natuurgidsenopleiding wil ik me weer actief bezig gaan houden met wat me altijd erg blijft boeien: alles wat groeit en leeft in ons landschap en hoe dat landschap door de eeuwen heen is gevormd.

Deze kennis en kunde uitbreiden en anderen ervan deelgenoot maken is mijn drijfveer. Ik kijk dan ook erg uit om de opleiding samen met gelijkgestemden te gaan volgen.”