Lezing IVN-Geldrop: Maak kennis met de wolf door Dick Klees.

Wolf

Studio Wolverine woensdag 6 november een lezing bij IVN Geldrop. Locatie is natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het kasteelpark. Aanvang 20 uur, toegang gratis, vrijwillige bijdrage welkom.
 
Is de verschijning van een wolf in Nederland een positieve natuuruiting?
Het roept in ieder geval talloze vragen op bij nogal wat partijen. De wolf heeft de potentie om zich aan veel uiteenlopende omstandigheden aan te passen. Zijn aanwezigheid heeft invloed op zowel dieren in het wild als voor onze huisdieren of vee. Maar geeft ons een blij of eerder een angstig gevoel? Maar enig begrip begint altijd met het opdoen van kennis, want die zijn we door meer dan 150 jaar afwezigheid van de wolf kwijt geraakt. Daarvoor in de plaats zijn talloze sprookjes (denk aan de Wolf en de 7 Geitjes en Roodkapje) en andere gevoeligheden in de plaats gekomen.

Dick Klees komt ons als wolvenexpert bijpraten:  over de ontwikkeling van de wolf in Europa, zijn komst en vestiging in Nederland en over de verwachtingen en zin en onzin. Deze spreker heeft vooral veel buitenlandse ervaring met wolven, reden voor de gezamenlijke provincies om hem opdracht te geven het Nederlandse monitoringsplan te schrijven. Dit plan moet rond de datum van deze lezing afgerond zijn.
 
Over de spreker
Dick Klees schreef samen met andere wolvenexperts het boek ‘De wolf terug’. Hij werkt bij Studio Wolverine en is dier-ecoloog/natuurfotograaf

Toegang vrij.
Belangstellenden zijn woensdag 6 november welkom in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het park van Kasteel Geldrop. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee klaar, aanvang 20 uur, einde rond 22 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.