Even Voorstellen

Theo Penders

Even voorstellen

In het voorwoord heeft de voorzitter al aangekondigd dat ik kandidaat ben voor de functie van secretaris en daarom wil ik me nader voorstellen.

Ik ben Theo Penders, 65 jaar en getrouwd met Janny. We hebben een dochter en twee zoons en twee kleinkinderen. We wonen sinds ruim 25 jaar in Mierlo-Hout en we houden beide van de natuur.

Ik heb 40 jaar gewerkt in de energiedistributie bij Enexis (v/h PNEM) en ben onlangs met pensioen gegaan, waardoor ik wat meer vrije tijd heb gekregen. Dat was aanleiding om lid te worden van IVN met het doel om hierin, naast het genieten van de natuur, ook een actieve rol te gaan spelen.

Tijdens de jaarvergadering bleek dat de functie van secretaris al een tijdje vacant was en toen heb ik Ad aangegeven dat ik daar wel invulling aan zou willen geven. Zo is het gelopen en het meedraaien met het bestuur in de afgelopen tijd heeft mij alleen maar gesterkt in mijn voornemen. Ik heb er zin in!

Naast deze rol ben ik ook actief in de werkgroep Natuurbeheer en probeer regelmatig een natuurwandeling mee te pikken. Zelf maak ik ook graag stevige wandelingen in de omgeving.

Niet alle vrije tijd is beschikbaar voor IVN, want ik ben ook bestuurslid van de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, waarvan 18 jaar secretaris. De functie is me dus niet vreemd.

Verder ben ik vrijwilliger in het “Informatiecentrum voor Duurzame Energie Helmond”, die in het Energiehuis in de Torenstraat in Helmond voorlichting geeft over energiebesparing in en om de woning. Ook educatie en duurzaamheid!

De komende tijd hoop ik zoveel mogelijk leden te ontmoeten op ledeninloopavonden, wandelingen of bijeenkomsten om nader kennis te maken.

Theo Penders.