De Knotploeg in het seizoen 2020 – 2021

Anders dan andere jaren is de knotploeg van Natuurbeheer dit seizoen al actief vóór de feestdagen. Nadat we in oktober hebben opgevraagd hoe het zit met ieders betrokkenheid en beschikbaarheid, kwamen we tot de conclusie dat er veel animo is om mee te blijven doen. We zijn met ruim 40 deelnemers, leden en vrijwilligers. Het eerste project dat zich aandiende was het knotten van de wilgen bij kasteel Croy. Hier hadden we vanwege Corona becijferd dat er drie dagdelen nodig zouden zijn om met 12 deelnemers de klus te klaren. Maar het enthousiasme was dermate groot dat we al na twee dagdelen klaar waren, inclusief het vervangen (nieuw aanplanten) van 10 afgestorven knotwilgen. Met dank aan alle deelnemers en aan de weergoden, want het was prachtig herfstweer. De fotoreportage hieronder getuigt daar zeker ook van!

Na de jaarwisseling komt ’t Groot Goor bij Mierlohout aan de beurt; dat wordt waarschijnlijk februari. De bedoeling is om dan bij de Heeklaan aan de slag te gaan met dezelfde manier van organiseren: steeds groepjes van max 4 deelnemers en geen centrale pauze in onze cateringtent. In de loop van januari krijgt iedereen bericht met het verzoek zich aan te melden via een datumprikker. Wat duidelijk te merken is: werken in de natuur ontspant, is gezellig en je helpt de natuur er een handje mee. Interesse om je aan te sluiten? Stuur een e-mail naar ivnhelmond@gmail.com .

Knotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 decemberKnotten 4 en 5 december