De Groene Academie

De Groene Academie

De Groene Academie is een portaal voor iedereen die meer wil weten over natuur door het volgen van workshops, cursussen, opleidingen en lezingen of zich voor de natuur wil inzetten. Op de site is al het aanbod van natuurverenigingen en natuurorganisaties te vinden op het gebied van cursussen, experts en vrijwilligerswerk.

De site van de Groene Academie, degroeneacademie.nl, is dé plek voor natuurminnend Brabant in de zoektocht naar het aanbod. Help mee aan het succes van de Groene Academie en bied je activiteiten aan via de site, mocht je dit nog niet doen. Zo ben je er zeker van dat geïnteresseerden je activiteiten weten te vinden.

Natuurcursusaanbod

Heb je als natuurvereniging of als zelfstandige natuurdocent aanbod in cursussen, opleidingen of lezingen? Zet deze dan op de Groene academie. Voor inloggegevens kun je een mail sturen naar brabant@degroeneacademie.nl.

Expert

Ben je als docent betrokken bij de natuurcursus of zou je kennis daarvoor willen inzetten? Geef je wel eens lezingen over allerhande natuuronderwerpen? Meld je dan aan als expert op de Groene Academie! Zo ben je te vinden door natuurverenigingen, -organisaties, natuur- en andere centra om een bijdrage te leveren aan de kennis van en enthousiasme voor de natuur!

Vrijwilligerswerk

Ben je als natuurvereniging op zoek naar vrijwilligers om je vereniging of activiteit te ondersteunen? Bijvoorbeeld bij structureel vrijwilligerswerk, zoals bestuurs- of coördinatorfuncties of aan ondersteuning bij monitoring van amfibieën of planten. Maar ook valt te denken aan incidentele activiteiten, zoals het opruimen van het buitengebied of meedoen met de natuurwerkdag op de eerste zaterdag van november. Vermeld je vacature voor vrijwilligerswerk dan ook op degroeneacademie.nl!

De Groene Academie in Brabant is een initiatief van IVN Brabant, in samenwerking met Brabants Landschap, De Brabantse Milieufederatie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Natuurmuseum Brabant en de Soortenorganisaties. Ook zij vermelden hun aanbod op de site. De Groene Academie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.

Verzamelblad


Verzonden via secretariaatBereikbaar: ma. t/m do. van 9.00 – 17.00 uur

013-5356225
bmf@brabantsemilieufederatie.nl

Spoorlaan 434B | 5038 CH Tilburg
www.brabantsemilieufederatie.nl

Word supporter van de Brabantse Milieufederatie!